Woning S&M

Het project met een gevelbreedte van 8 m en een totale bebouwde grondoppervlakte van 229,59m2 omvat de vrijstaande ééngezinswoning .

Zo wordt het hoofdvolume op 8m van de rooilijn voorzien; ten opzichte van de zijperceelsgrenzen wordt de minimum opgelegde 4m gerespecteerd.
Het volume strekt zich uit over 2 verdiepingen, het onderliggend gelijkvloers nivo wordt een deel teruggetrokken zodat vooraan een overdekte carport kan voorzien worden, het bovenliggend verdiep wordt gelijk gelegd met het teruggetrokken gedeelte van de onderliggende gelijkvloers.

Het nieuwbouwvolume is visueel gericht naar de grote achterliggende tuin
Zowel de achtergevel op verdieping als op het gelijkvloers wordt dan ook maximaal opengewerkt naar de tuin toe.

De woonfunctie wordt verder ingevuld met een garage ( die plaats heeft voor 1 wagen) naast de carport (plaats voor 2 wagens). Onder die carport bevindt zich de ingang naar inkom waar zich een toilet en vestiaire bevindt. Links daarvan ligt de grote leefruimte met bureau die volledig kan worden opengemaakt tot één grote ruimte. Rechts van de inkom bevindt zich de grote keuken met eetruimte, hier is heel veel kastruimte voorzien die dient als berging. Zijdelings aan de keuken wordt een bijkomende inkom voorzien om zo de boodschappen makkelijk tot in de keuken te krijgen.In de inkom is er ook een trap naar de kelder die dienst doet als berging. Deze is ook bereikbaar via een betonnen trap links van het gebouw.

Via de leefruimte is er een trap aanwezig die naar het bovenverdiep gaat. Daar is een grote nachthal met daaraan gekoppeld 3 slaapkamers en een hobbykamer. De twee kleinere slaapkamers hebben elk hun eigen douchecel. De master heeft een eigen badkamer. In de nachthal is ook een toilet voorzien. De achtergevel is volledig opengetrokken zodat zowel de master, de badkamer als de hobbykamer veel licht binnenkrijgen en een uitstekend zicht naar buiten toe hebben.

De tuin is in het noorden gelegen met groot terras aan de woning, een deel overdekt en een deel niet. De privé inkom rechts aan de oostzijde en de inkom voor het publiek gedeelte aan de straatzijde bevindt zich zuidelijk.

De raamopeningen werden zo veel mogelijk gebundeld enerzijds om de woning de nodige privacy te geven ten opzichte van de buren, anderzijds om maximale lichtinval binnen te brengen.

Voor de gevelafwerking werd voor het volledige volume gekozen voor grijze gevelstenen. Op deze manier wordt extra aandacht gegeven aan de vormentaal en straalt het geheel een zekere rust en harmonie uit. De woning wordt traditioneel opgebouwd met snelbouwbakstenen voorzien van noodzakelijke structurele betonelementen, alles afgewerkt met gevelstenen op isolatie. De platte dakopbouw wordt uitgevoerd als warm dak. Een doorlopend donker alu dakrandprofiel over alle vrijstaande gevels markeert de horizontaliteit van het project. De gevelopeningen worden ingevuld met gelakt donker aluminium schrijnwerk met glas. Onderaan de carport links wordt een aluminium gevelbekleding voorzien die om de hoek doorloopt langs de garage. Zo zit de garagepoort ingewerkt als gevelelement zodat alles er als 1 geheel uitziet. Vanaf de inkomdorpel wordt een helling van 1,5% voorzien (rolstoeltoegankelijk) naar de straatzijde toe. Dit levert een nivoverschil van 15cm. Aan de achterzijde wordt in het verlengde van het overdekte terras een terras voorzien.

more
/