Woning C&S

Het nieuwbouwvolume is visueel gericht naar de grote achterliggende tuin en het landschap. Zowel het bovenste deel van de achtergevel op verdiepingsniveau als het deel van het gelijkvloers wordt dan ook maximaal opengewerkt naar de tuin toe.

De woonfunctie wordt verder ingevuld met een inkom waar rechts een toilet en vestiaire te vinden is. Hier is een grote vide voorzien over de twee verdiepingen. Links van de inkom ligt het bureau voor vergaderingen die is afgescheiden van de leefruimte. Via de inkom kom je rechtdoor in de opengemaakte leef- en eetruimte met de keuken daaraan verbonden. Deze kijken via grote glaspartijen uit op de grote achterliggende tuin en weilandschappen. De keuken is ook verbonden via een lange kastenwand, met een grote zitruimte waarin een badkamer zit verwerkt. Ook hier wordt terug met grote glaspartijen gewerkt om het zicht op de tuin en het landschap te benadrukken. Zowel via de keuken als via een deur zijdelings aan de woning is de berging/wasplaats te bereiken. De technieken zullen in deze ruimte geplaatst worden. Hierin zal ook nog een koelcel verwerkt worden die verbonden is aan de keuken.

In de inkom ga je via de trap naar nivo 1. Boven in de nachthal komt veel licht via de vide en het grote glas daaraan verbonden. Via de nachthal is elke kamer bereikbaar. Voor de kinderen zijn 3 slaapkamers voorzien aan de Westzijde. Hiervoor is een aparte badkamer en toilet voorzien. Om naar de master bedroom te gaan, ga je via een grote dressing. Deze master bedroom heeft ook een eigen badkamer met zijlicht. Al de slaapkamers hebben een schuifraam die verbonden is aan een 1 groot terras. Ook van hieruit is het zicht fenomenaal richting het landschap. Ten laatste is er ook een sauna aanwezig die toegankelijk is via de nachthal. 

De tuin is in het Westen gelegen, waaraan een overdekt terras verbonden is aan de woning. De inkom met luifel aan de straatzijde is oostelijk gelegen en de zijdelingse inkom naar de berging is Noordelijk gelegen. Deze is ook overdekt. Hier is er de mogelijkheid om fietsen te plaatsen. 

De raamopeningen werden zo veel mogelijk gebundeld langs de achterzijde, enerzijds om de woning de nodige privacy te geven ten opzichte van de buren, anderzijds om maximaal lichtinval binnen te brengen en uiteraard ook de weidse blik naar buiten toe. 

Voor de gevelafwerking werd voor het volledige volume gekozen voor witte crepi. Op deze manier wordt extra aandacht gegeven aan de vormentaal en straalt het geheel een zekere rust en harmonie uit.

De woning wordt traditioneel opgebouwd met snelbouwbakstenen voorzien van noodzakelijke structurele betonelementen, alles afgewerkt met witte crepi op isolatie. De platte dakopbouw wordt uitgevoerd als warm dak. Een doorlopend donker alu dakrandprofiel over alle vrijstaande gevels markeert de horizontaliteit van het project. De gevelopeningen worden ingevuld met gelakt donker aluminium schrijnwerk met glas. Naast de inkom met luifel wordt glas over twee verdiepingen voorzien om maximaal licht via de vide te laten binnenkomen.


more
/