Woning T1 Knokke

Prachtige hedendaagse villa verscholen tussen twee paadjes in het Zoute, op enkele stappen van de Golf, het Albertplein en het commerciële hart van Knokke. De rust, de groene omgeving en de ideale ligging maken dit project tot een pareltje. Indeling: inkomhal met vestiaire en toilet, mooie leefruimte voorzien van grote vensters die uitgeven op de prachtig aangelegde tuin, volledig uitgeruste open keuken, eethoek uitgevend op verschillende terrassen, wasplaats- berging. Op de eerste verdieping: master suite met afzonderlijke dressing en badkamer (ligbad en/of douche + dubbele lavabo), slaapkamer 2 en slaapkamer 3 elk met eigen badkamer, afzonderlijk toilet, praktische linnenkamer. Op de tweede verdieping: slaapkamer 4 met bureau en slaapkamer 5, met elk een eigen douchekamer, technisch lokaal. mogelijkheid tot parkeren van verschillende wagens op eigen terrein. De villa wordt casco aangeboden. Binnenafwerking optioneel en volgens budget in overleg. Start werken najaar 2019.

Het project met een totale bebouwde grondoppervlakte van 133,58m2 op een perceel van 534,36m2 omvat een vrijstaande villa eengezinswoning met 5 slaapkamers , bestaande uit twee bouwlagen met hellend dak. In het hellend dakvolume worden bijkomende slaapzones geïntegreerd.
De vormgeving sluit aan met de bestaande morfologie in de villawijk en er werd rekening gehouden met de opgelegde stedenbouwkundige voorschriften.
De ontsluiting van het perceel gebeurt aan de oostzijde met een opritbreedte van 4m gelegen aan het Tennispad.

Op het gelijkvloers bevindt zich de inkomzone, de keuken en de leefruimte. Aan de zuidzijde wordt deze gevel volledig opengetrokken met toegang tot een zuidgericht terras.
De technische ruimte/wasplaats op het gelijkvloers wordt links van de inkomzone geïntegreerd in het volume met een aparte buitentoegang.
Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, 3 badkamers en linnenkamer voorzien.
Aan de zuidzijde worden dakterrassen ingericht op de platte dakuitbouw, waar 2 slaapkamers op uitgeven.
Aan de noordzijde wordt het hellend dak doorgetrokken in de linnenkamer en badkamer 3 en worden dakuitbouwen geïntegreerd om natuurlijk daglicht binnen te halen in deze ruimtes.
Op de twee verdieping onder hellend dak zijn nog eens 2 slaapkamers en 2 badkamers voorzien, waarbij door middel van dakerkers op schoothoogte 90cm ten opzichte van vloerpas verdieping 2, het licht wordt binnengebracht.

Het rieten dak wordt rondom rond met een dakoversteek van 60cm voorzien. De dakerkers / dakuitbouwen zijn volledig uitgewerkt in anthraciet grijs aluminium gevelbekleding met idem geïntegreerd buitenschrijnwerk.

In het afgeknotte zadeldak worden de opstanden voldoende hoog voorzien (ca. 110cm) dit om de technieken op het dak voldoende uit het zicht vanop straatnivo te onttrekken.
Voor de gevelafwerking werd voor het volledige volume gekozen voor een witte gekaleide baksteengevel. Aan de zuidzijde evenwijdig met het tennispad wordt een deel van de gelijkvloerse sokkel uitgevoerd in een anthraciet grijze aluminium gevelbekleding.
De platte dakopbouw ter hoogte van de dakterrassen en ter hoogte van het afgeknotte zadeldak wordt uitgevoerd als warm dak.

De gevelopeningen worden ingevuld met gelakt anthraciet aluminium schrijnwerk met glas.
Ten opzichte van de binnenvloerafwerking ligt de buitenpas 10cm lager.
De verharde tuinzone bestaat uit een zongericht zuiderterras van 49,90m2 en een verharde opritzone uit dolomiet ter hoogte van bovengrondse staandplaats, tevens inkomzone van de woning.


more
/