Woning J&L

Diep in het verse lentegroen verscholen ligt de woning van een jong echtpaar met opbloeiende kinderen. Een automatisch hek waaiert gastvrij open. Voor we het weten, heffen we aan de lange gezinstafel het glas op de mooie dingen van het dagelijkse leven. Een sierlijk gesprek met inhoud, een wereldse en zakelijke achtergrond van New York tot Brussel. Maar ook leeft bij deze jonge mensen hunkering naar eenvoud en familiale geborgenheid, ze vormen het gespreksfundament van de avond. De woning van dit frisse gezin draagt het bestaan in al zijn facetten. Van bij het binnenkomen trilt het avondlicht in de heerlijke hoge hal, een klassieke trap ligt in het vizier. Het kruismotief van de borstwering ademt vertrouwen alsof we deze plek al uit een eerder bestaan kennen. Overal heerlijk overrompelende licht, dat stilzwijgend tot de kleinste uithoek in bezit neemt. De vrouw des huizes is trots op haar huislijk ‘nest’. Manlief neemt het allemaal graag mee in zijn drukke beroepspraktijk. Heerlijk om na gedane plichten hier tegen de avond te landen. Er zijn geen woorden voor, tekens te over die aangeven dat familiegeluk centraal staat, en in deze omgeving zijn echte contouren laat zien. Een paar kinderschoentjes, een achtergebleven handdoek, geven blijk van het doodgewone dagdagelijkse familiegebeuren.
De woonkamer, in een L-vorm geconfigureerd, is een sobere ruimte, maar juist daardoor zo sprekend vormgegeven door SheCi.be architecten. Sebastiaan Van Damme en Cindy Taelman, zelf jeune père et jeune mère, weten om te gaan met kinderen. In dit woonverhaal echoot het kind, gekoesterd en gecoacht door de attente ouders.
Hoe de bewoners van deze woning Sebastiaan en Cindy leerden kennen? Ze waren onder de indruk toen ze de kijkwoning bezochten in Aalter en ter plaatse allerlei toepassingen op het gebied van materialen en techniek onder ogen zagen. Zo gaat de bal aan het rollen en kwam een fantastische samenwerking tot stand. “We werden op elk moment van de verbouwing geïnformeerd en dat vonden we een absoluut pluspunt”, weet de bouwheer.


more
/