Luxe Appartementen te Waver

In het nieuwbouwproject zijn 18 appartementen (16 appartementen met 2 slaapkamers en 2 appartement met 3 slaapkamers) ondergebracht die voorzien zijn volgens het levenslang wonen principe. Een “levenslange woning” kan gemakkelijk en zonder hoge kosten aangepast worden, wanneer één van de bewoners zwaar gehandicapt raakt en zich in een rolstoel moet verplaatsen.Deze 18 appartementen worden verdeeld over drie verdiepingen, op het gelijkvloers en eerste verdieping komen telkens 7 woongelegenheden voor en op de tweede verdieping 4. 

Iedere bewoner krijgt zijn eigen gepersonaliseerde inkom en een al dan niet overdekt terras.
Doordat elke bewoner naast zijn eigen leefruimte ook een stukje buitenruimte kan personaliseren, vergroot de kans dat hij zich ook thuis gaat voelen. Tevens vormen deze buitenruimtes die een uitbreiding zijn van het interieur, een schakel tussen de omgeving en de binnenruimte.

Er wordt de mogelijkheid gegeven om de gemeenschappelijke diensten te gebruiken van de erkende assistentiewoningen die zich op wandelafstand bevinden. 

De parktuin is zo ingericht dat de bewoners zich kunnen ontspannen, tot rust kunnen komen en wonen in een groene omgeving met waterdoorlatende en niet-waterdoorlatende materialen. Het volume komt mooi tot recht in de groene omgeving. 

De verticale circulatie gebeurt via 2 circulatiekernen (met trap en lift) die elk niveau kunnen bereiken. 

Het nieuwbouwproject wordt deels uitgevoerd in witte gevelbepleistering in combinatie met een donkere gevelsteen. Het buitenschrijnwerk is voorzien in donkergrijs aluminium. De architectuur van deze aanvraag sluit aan bij de architectuur van het aanpalende bouwproject met assistentiewoningen en vormt op die manier een uniform geheel.more
/