Assistentiewoningen te Aalst

Het nieuwbouwvolume wordt gerealiseerd op de hoek van twee straten. Door de positie van het volume, wordt er achteraan een parktuin gecreëerd. Het project heeft een totale bebouwde grondoppervlakte van 653,36 m2. De bouwhoogte van de gebouwen bedraagt 5 bouwlagen met plat dak en een bijkomende ondergrondse parking.

De combinatie van een donkere sokkel in metselwerk en een wit bepleisterde bovenbouw zorgt voor een contrasterend effect. Het gevelvlak bestaat uit inspringende, overdekte terrassen, hierdoor worden ze geïntegreerd in het gebouw.

Het volume op de 5de verdieping wordt naar achteren teruggetrokken ten opzichte van de andere verdiepingen. 

Op de hoek van de Gentsestraat en Nieuwbeekstraat wordt op de gelijkvloerse en eerste verdieping de perceelsgrens gevolgd, vanaf verdieping twee wordt de grens plaatselijk overbouwd vanaf een hoogte van 5,61m vanop straatnivo.

Het verbruik van de elektriciteit voor de gemeenschappelijke delen van het project, zal voor een groot stuk gecompenseerd worden door de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen.
Daarenboven zal geopteerd worden om de verlichting van de parking, de circulatieruimtes, de lokalen voor gemeenschappelijk gebruik uit te rusten met led-verlichting, zodat het verbruik tot een minimum kan herleid worden.
 
De ruimtes voor privatief gebruik worden verwarmd via een centrale stookplaats met energiemeting. Alle privatieve delen worden verwarmd via
vloerverwarming waardoor we kunnen werken op “lage temperatuurregimes”.
Het sanitair warm water voor privatief gebruik wordt plaatselijk opgewarmd in het warmtestation in het appartement via het principe van doorstroming.
Op die manier is er geen circulatieleiding voor het sanitair nodig.
 
Het sanitair warm water voor de keuken en de wellness zal opgewarmd worden door een zonneboiler met bijschakeling van de centrale verwarming.

Waar nodig zal zonnewering voorzien worden in de flats waarbij het zicht naar buiten zo weinig mogelijk gehinderd wordtmore
/