Assistentiewoningen te Zwevegem

Bouwen van 68 dienstverlenende appartementen met gemeenschapsruimte + 52 overdekte parkeerplaatsen + 10 bovengrondse parkeerplaatsen.

Het project met een totale bebouwde grondoppervlakte van 1282.47m2 op het perceel vormt qua vorm en uitzicht een open, speels en niet monoliet karakter. Het is een nieuwbouwvolume dat gerealiseerd wordt door 2 compacte gehelen binnen de bouwzone die vormelijk in elkaar geschoven zijn. In het knooppunt van het gebouw wordt een doorzicht gerealiseerd ter hoogte van de gemeenschapsruimte waardoor men vanaf het toekomstig rondpunt door het gebouw naar de parktuin kan kijken.

Op de gelijkvloerse verdieping worden beperkte ondersteunende functies voorzien: restaurant, cafetaria met terras, wellnes en woonassistent.
De overgang tussen de woonentiteiten op het gelijkvloers en de parktuin wordt gevormd door een semi publieke zone dat wordt ingericht met waterdoorlatende materialen waarop afwisselend plantenbakken (moestuintjes), waterbakken of zitbanken worden opgesteld. Er wordt tevens gezorgd dat de brandweer volledig rond het gebouw kan evacueren. Het project wordt ontwikkeld als wonen in een groene omgeving.

Iedere bewoner krijgt zijn eigen gepersonaliseerde inkom en een al dan niet overdekt terras.
Doordat elke bewoner naast zijn eigen leefruimte ook een stukje buitenruimte kan personaliseren, vergroot de kans dat hij zich ook thuis gaat voelen. Tevens vormen deze buitenruimtes die een uitbreiding zijn van het interieur, een schakel tussen de omgeving en de binnenruimte.
more
/