Totaalinrichting Knokke

SheCi.be heeft dit appartement van concept tot volledige oplevering gerealiseerd.

De bouwheer wenste een gezellig appartement, afgewerkt volgens de hedendaagse norm met inbegrip van nieuwe technieken.Vanaf  het eerste voorontwerp was de bouwheer te vinden voor het project. SheCi.be kreeg dan ook volledig "Carte Blanche" bij de start van het project.Beschrijving: http://sheci.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Bestaande toestand...

Bij aanvang van de werken was het appartement meer dan uitgeleefd. Het appartement beschikte over vele kleine en donkere ruimtes. De bestaande indeling en aaneenschakeling van de ruimtes was verkeerd. De keuken was gekoppeld aan het nachtgedeelte en er was slechts 1 kleine badkamer voor 3 slaapkamers? De veel te grote inkom was in discrepantie met de veel te kleine leefruimte. De kleine leefruimte beschikte over een monumentale schouwmantel. Een veel te groot bouwwerk voor dergelijke kleine ruimte. Tot slot was het houten buitenschrijnwerk ook dringend aan vernieuwing toe. Het enkel glas zou binnenkort plaatsmaken voor hoog rendementsglas!

Het volledig appartement werd gestript tot op de draagstructuur. De chape en alle wanden werden verwijderd. De grootste moeilijkheid was het omspringen met de betonnen draagstructuur. Nadat alle niet-dragende delen werden verwijderd, kwam een zwaar betonnen skelet te voorschijn. Dit skelet was in de bestaande toestand nogal vrij opzichtig uitgewerkt. 

Om de zuiverheid van het ontwerp te behouden moest dit alles ingewerkt worden in wanden, plafond en meubilair. Een nieuwe extra opmeting was noodzakelijk om het ontwerp bij te sturen.

Alle technieken werden vernieuwd met de laatste nieuwe technologiën. Het geheel werd zowel akoestisch als thermisch perfect geïsoleerd en gevetileerd.

De organisatie van het appartement werd gewijzigd naar hedendaagse normen. Alhoewel er opnieuw 3 slaapkamers werden geïntegreerd, werd elke slaapkamer voorzien van een aparte kleine badkamer met bijhorende dressing. De master bedroom werd als een "appartement" in het appartement opgevat met bijhorende grote badkamer en ruime dressing. Het inpandig terras, uitkijkend op een verloederde corridor werd als dressing in de slaapkamer geïntegreerd. Beide ruimtes kunnen zowel afgescheiden als open gebruikte worden door middel van grote schuifpanelen. De directe en indirecte verlichting kan de ruimte onmiddellijk veranderen in de gewenste sfeer!

De leefruimte...

In de leefruimte werd er gewerkt met een open keuken. De veel te kleine leefruimte werd volledig afgebroken en verbonden met één van de vorige slaapkamer. Hierdoor kan er heel veel licht in de leefruimte, deze lichtinval wordt al waargenomen vanaf de inkom van het appartement.

De oude schouwmantel heeft plaats gemaakt voor een wand met indirecte verlichting en flatscreen. Het materiaal van het keukenblad komt op verschillende plaatsen terug in het geheel, zo werd er in deze wand een volledige ladeblok uitgewerkt in dit composietmateriaal. Het zwaar betonskelt is volledig weggewerkt....

Lees meer op onze blog!

 


more
/